I'm leaving

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Blivit opererad.
2. Höll du några av dina nyårslöften?
Hade inga, blir lie svårt då. :)
3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Ja, Jenni och fredde.. :) blev gudmor till deras son Wilmer <3
4. Dog någon som stod dig nära?
Nära och nära.. både ja och nej.
5. Vilka länder besökte du?
Schweiz
6. Är det något du saknat år 2009 som du vill ha år 2010?
Uppskatta sanna vänner mer, inte vara så blåögd och leva livet.
7. Vilket datum från år 2009 kommer du alltid att minnas?
Måste bli 12/12-09 då jag fått min efterlängtade operation sen 6 år.
8. Vad var din största framgång 2009?
Att jag kämpat på hela tiden.?
9. Största misstaget?
Förlät de som inte förtjänat det.
10. Har du varit sjuk eller skadat dig?
Nej, bara ngn random förkylning som vanligt.
11. Bästa köpet?
Guess väskorna? :) Mina Elise Ryan klänningar!
12. Vad spenderade du mest pengar på?
Shopping, mig själv..?
13. Gjorde någonting dig riktigt glad?
Att jag träffat så fina vänner och haft det bra på jobb, och min underbara familj som alltid finns där.
14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2009?
David Guetta - Sexy bitch... Lady Gaga - Bad romance.. David Guetta - One love
15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Både och...
16. Vad önskar du att du gjort mer?
Rest, varit mer lättsam till folk och lärt mig mer av mina misstag.
17. Vad önskar du att du gjort mindre?
Shoppat mindre?
18. Blev du kär i år?
Neeeeej.
19. Favoritprogram på TV?
Ullared, DH, its always sunny in philadelphia, the office
20. Bästa boken du läste i år?
Lycka av Dalai Lama
21. Något du önskade dig och fick när du fyllde år?
Tror jag fick allt ja önska mig.
22. Något du önskade dig men inte fick?
Nix.. kanske bara att det skulle vara annorlunda mellan mig och mitt ex J.
23. Vad fick dig att må bra?
Underbara människor i min omgivning.
24. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Om jag trott mer på mig själv, men det kommer!
25. Vem saknade du?
Jimmy, kodde.. min syster pernilla.
26. De bästa nya människorna du träffade?
Cami.. och Sabina N :)
27. Planer för 2010?
Resa mer, spara... inte ta så mkt för givet.

Mitt inre kompass


Vet att rubriken verkar jävligt, over the top på något sätt... men skit i det säger jag! Idag, är den dagen vi alla har väntat på. Det vet jag iallafall att jag har. Har läst en del böcker på senaste, och jag har gått igenom mkt skit de senaste åren, och jag har tänkt många ggr, hur fan orkar man? när är nog, nog? Idag nådde jag min gräns.
Så, det blir svåra beslut som måste tas, men det är oundvikligt har jag lärt mig. Folk ändras, man växer som människa och ibland måste man fatta dessa tråkiga och hjärtekrossande besluten för att kunna bli fri. Och varje gång om ngt känns jobbigt i hjärtat, så tror jag i slutet att om man då gör sig av med det som gör så ont, varje gång man själv låter sig plågas och försökt... att det är verkligen för sitt eget bästa.
Jag välkomnar ensamheten! Jag läste att man blir tryggare i sig själv, desto äldre man blir. Och visst kan jag erkänna, det är så sant! Slipper tänka på att sminka mig vart jag än ska gå, eller titta mig i spegeln varannan timme. Tur är det, för vem pallar med det i längden egentligen?
Att bli vän med sig själv, och ha ett stadigt kompass inom mig är vad jag önskar mig till nästa år. Att inte behöva vara i behov av umgänge enbart för att få socialbekräftelse. Personlig och inre utveckling är min nyckel till att känna mig glad. Det speglar sig i sitt eget liv, om du känner dig osäker, dålig, deppig så blir livet inte mkt bättre än vad du gör/ser det till.
Om man inte har lärt känna sig själv, vem man är, vad man behöver... och har en stabil självkänsla blir det ett sjukt svårt pussel att försöka lägga och få varaktiga relationer och att behålla sin karriär...

Det åldern gör med utsidan, gör desto bättre med insidan!

Julafton <3

Har haft en helt perfekt dag! Har hört av min syster och min bror, alla mina fina vänner och pratat i telefon och fått jätte gulliga sms hela dagen lång. Varför är inte alla dagar så här mer eller mindre? :)
Älskar verkligen min familj och mina vänner så himla mycket, kan kännas lite väl socker sött av mig att sitta och skriva här. Men ibland kan det vara skönt att få sagt eller påminna sig själv om när allt annat kan kännas grått och eländigt. Man är aldrig ensam!





It is a risk to love

Också har det blivit onsdag!
Igår åkte gipset av... vågade själv inte titta med tanke på att man inte vet vad som egentligen gömde sig där under eller hur sin nuvarande näsa skulle se ut. Var den lila? grön? ful?! Men, som tur var hade jag mina föräldrar där som fick äran att se den innan någon annan. ;) Och den hade samma färg som mitt ansikte... förutom under ögonen som numera har ändrat nyans till grönt... niiiice..

De senaste dagarna har jag fått märka av hur saknad jag ändå varit på mitt jobb av mina kollegor och såklart vänner... det värms, av att veta att ngn tänker på en eller saknar ens närvaro. Jag har ju saknat dem med!!!


Brittany

Så, det gick tyvärr inte så många dar, jag är besviken på mig själv lite...
det lustiga är att det var med brittany murphys död som det blev kontakt igen, det får mig att undra... vad som krävs? Jag ska inte tvivla på mig själv, och jag vet att man får ge allting tid.

Sound


Sometimes the things we can´t change... end up changing us



Dosen't matter how long its been...

Skönt att hon har humor iaf!

Phu...

7 dagar med gips nu, och det känns faktiskt som det har gått ner lite med svullnaden.. ALLTSÅ med andra ord är gipset på väg att lossna!!! HALLELUJA!

En intressant grej som hände var idag, då min pappa kom hit och skulle kolla på min bil imed att jag inte har rört den nu på dessa dagarna då jag varit uppe på loftet typ. Någon stupid fuck har fan kört på min bil!!!!
)&(/&%"¤!#!#% har folk ingen jävla moral känsla kvar i kroppen längre?! är det bara jag som hade lämnat en lapp och gjort rätt för mig? det är ingen stor buckla men ändå, det är fan principen av att det finns såna jävla cp jävlar där ute.
Men jag säger bara en sak, karma is a bitch and what comes around goes around!
Blev glad att lite mer folk hade hittat hit och lämnat ett spår igår! :) var jätte kul med lite feedback för en gångs skull.!

Har ju suttit hemma mestadels som sagt, och jag kom på att jag kanske vill göra en till tatuering för att hedra min familj, för de finns alltid för mig och jag är alltid no matter what en andersson, för det har jag so far varit tills the age 22 eller hur. :) Vi får se, jag hoppas hon har ngn tid relativt snabbt efter nyår.

Voices


Im to fly to be depressed

Var i Malmö och tog av stygnen idag... och fy faaaaan vilken smärta!!!!! aj aj aj!!!
INTE okej, mina tår kanaler öppnades och ut stormade typ ett hav.. att säga att det känns som ett litet stick va verkligen att ta i, speciellt när hyn har svullnat och är irriterat!
Anyways... jävligt lugna dagar för att vara mig. Har ätit mat från BK idag, och fick en tidig julklapp av mina föräldrar igår... hade tittat jätte mkt efter ett bilspel som jag suktat efter, men när man väl lagt upp en budget så får man bita i det sura äpplet och inse att man faktiskt inte har råd...
Enda nackdelen med att när man sitter hemma, day in and day out så ser man så himla mkt fint... som hade behövt att bo hemma hos mig... :) Men! jag måste seriöst sluta.. hur många klänningar är egentligen för mkt? Eller skor.. eller väskor... jag tror jag börjar se ett problem här!
Känner mest för att gå ner, sätta på mitt värme-element och bädda ner mig bland mitt vita täcke och alla mina vita kuddar, se på min favorit serie och förhoppningsvis däcka till det. Sov så sjukt dåligt inatt, hatar att inte kunna andas genom näsan... aja.
Later taters :)

Play-N-Skills


Vi kommer gömma vår tid...

I förrgår har jag gjort ett beslut om att jag ska inte tillåta att vem som helst ska finnas i mitt liv. Och, det är verkligen inte lätt att stå emot 'frestelser' och jag kommer se detta som mitt nyårslöfte och hoppas att jag kommer klara mig igenom det och växa som människa. Ingen annan kan styra de valen man själv gör. Och med tanke på att andra människor kan få en att känna sig värdelös, och inte ha någon betydelse är detta en självförstörelse som kan pågå i flera år.
Jag släpper taget.

You are nothing but a beutiful liar... what a shame




Kom över en text om att Tiger Woods plan har landat i Sverige nu... Även om detta är skvaller och man inte kan tro på allting man läser måste jag ändå säga, att stannar Elin med honom efter han bedragit henne med 10 kvinnor så har man varken självkänsla eller ett högre värde kvar för sig själv om man sjunker till den nivån att stanna kvar.

Tänkte att nu när jag väl sitter hemma, och försöker slå ihjäl lite tid kan jag väl sätta mig ner och skriva ett par rader då och då om det nu finns något vettigt att säga.
Sitter mest och dagdrömmer om allt som kan komma skall, det jag älskar med livet är nog att tiden aldrig egentligen står still och allt som väntar en, och att man bara kan släppa taget om det som varit och faktiskt se framåt!
Jag vet många människor som väljer att sitta och ömka sig själva, och gå nerför trappan än upp. Jag kan inte med denna typen av människor, man väljer själv hur långt man tillåter andra att ta sig rätten och behandla en, och man mår bara så dåligt som man tillåter sig att må. Jag kom över en bra text igår, om mönster i kärleksrelationer.


Man kan väl säga, att de människor du dras till är den typen av människor du kan jämföra dig själv med. Oftast kommer det till dina egna brister och det du inte har byggt upp hos dig själv, vilket resulterar i att du drar dig till mindre bra val till killar. Att blicka inåt kan få en att se vad man själv behöver bygga på, istället för att hoppas att ngn annan ska lyfta upp en, eller ge en den tryggheten man saknar. Det är många som känner att de måste leva upp till omvärldens förväntningar, och måste tränga bort vissa egenskaper och sidor av sitt eget jag. Det är då man kan spela en roll.
Ju fler insikter vi får om oss själva, desto starkare blir vårt inre och då behöver vi inte ständigt få yttre bekräftelse. Och lyckas vi identifiera de hinder som ligger i vår väg, kan vi samordna våra inre och motsatta sidor, bli fria inombords och på djupet älska en annan människa.


Bucket list

För ett par år sedan så har jag flera ggr om och om igen satt mig ner och skrivit ner saker som jag önskar att göra under livet men har aldrig skrivit upp de på datorn...
Men kanske kan vara roligt, och lägga till lite då och då :)
* Se världen, Mitt absoluta dröm resemål är USA.. kanske las vegas
* Lägga pussel
* Måla
* Testa pistolskytte
* Bli kär
* Skaffa familj
* Ha ett jobb jag tycker om och trivs med
* Klättra klätterställning
* Gå på yoga
* Dansa
* Läsa fler böcker
* Umgås med min familj
* Åka skidor
* Flytta till en annan stad och jobba
* Hålla kontakten med mina vänner

Det som stått på min lista att göra och som jag gjort än så länge;
* Flytta hemifrån
* Skaffa jobb
* Operera näsan
* Sambo
* Tagit körkort
* Köpt bil
* Hållit kontakten med mina vänner
* Målat tavlor
* Trivts på mitt jobb och mina underbara kollegor

Tisdag..


Min vardag just nu


Operationsberättelse


Kom hem igår från mina föräldrar, har faktiskt varit rätt skönt att få vara ensam och att få sova i sin egen säng igen!
Lite foton från rummet innan jag skulle bli opererad...
Annars så var jag inte så nervös förrens jag fick lägga mig på operationsordet.. och de satte in kanylen och alla sladdar på mig, då började jag känna mig yr och lite groggy.. sen kom narkosen, och började ifrågasätta direkt och sa "näää.. men du, tänk så somnar jag inte?!" men min narkosläkare var jätte rolig och bra och sa lugnande att jodå, bara ta tre djupa andetag så blir det bra. Sen, ka-boom...
vakna upp av ett sms ljud från min mobil som var i påsen nere på golvet efter operationen. Lite komiskt att det sms:et kom ifrån ett gammalt ex Jimmy.. men men! Såg lamporna och en sjuksköterska som kom mot mig och hjälpte mig med vatten och bomull osv. Alla var verkligen jätte trevliga och rädda om en där, är väldigt nöjd med mitt beslut om att åka och göra detta hos dem i Malmö.
Jag har inte känt ngt alls efter operationen.. jag hade en inställning till att det skulle kännas, men istället kändes ingenting? väldigt lustigt :) men det är bra för mig antar jag! Har väl haft lite tur med det...
Vilken skönhet! eller hur! :) Vadå att jag ska hålla mig inne tills gipset gått av??? :)
Mina dagar består typ av att inte anstränga mig, äta, vila, se på film/tv, prata med mina vänner och familj.. Är väldigt förväntansfull på resultatet som ska bli så här;
Fast lite mindre.. då läkaren fick ta bort mer ben och brosk än planerat...

Dag 3


Än så länge känns det som att dagarna har gått relativt fort, även om jag inte kan göra så mycket så har jag inte blivit så rastlös heller. Har inte haft ont alls, ngn av dagarna.. bara känslen som börjar komma tillbaka i tippen nu lite.
Är skönt att få vara hemma hos familjen, har fått en jätte söt liten miranda nalle av mamma o pappa efter operationen, och de har varit väldigt hjälpsamma och stöttande. :)
Det har mina underbara vänner med varit, ska berätta mer om operationsdagen sen när jag är hemma och får mer ork.. men jag vet att jag vaknade av att min mobil pep av att jag fått sms. :) Det är i såna här stunder man ser vilka som bryr sig lite mer än andra.

"It's weird, cause stuff happens and you don't really notice it while it's happening... life is sort of passing by."


12/12 - 09

snart 12 timmar kvar tills jag ska bli opererad.. Jag antar att jag borde känna mig mer nervös än vad jag är? Men det kommer nog inatt eller imorgonbitti.
Har iaf så söta vänner som tänker på mig och som har önskat mig lycka till., och jag vet att det kommer gå bra..
Pussilago :)

You are my love

&g
Så, nu kom jag på mig själv igen... Bläddrat igenom foton.. fyllda av minnen från 18 och uppåt.. Gud vad jag saknar vissa delar av mitt liv, det känns så långt borta. Då det kändes som att man inte riskerade någonting, kunde göra vad som.. när som.
Det känns så avlägset, jag vill så gärna.. som många andra. Jag kommer på mig själv vandra längst 'memory lane', kommer ihåg det som igår när jag satt och tryckte ner mitt ansikte i hans tröja, ville så gärna vara nära men det gick inte.
Även om det är väldigt, väldigt länge sen nu... betyder det så mycket. Jag var så lycklig ändå, och där jag var, med honom och allt vi var. Det är inget fel, tycker jag med att blicka tillbaka. Jag försöker alltid glädjas över det jag varit med om. På gott och ont.
Jag är... ambivalent, jag vill älska och finnas SÅ mycket. Nästan så det gör ont många ggr, jag vet innerst inne att det jag gör många ggr för andra inte kommer att komma tillbaka till mig. Och det svider lika mycket, att veta för mycket. För visst är man lyckligare om man är ovetandes?
Jag orkar inte tippa på tå mer heller, och förväntas bete mig som de önskar att jag ska vara. Vi älskar att känna oss utvalda, beundras och få höra hur gärna ngn annan vill ha en. Få tillfällen är vi riktigt förälskade, och av vad jag vet så har jag bara upplevt det en gång. Alla har eller kommer kanske känna en så stor längtan efter att få ha det igen, och hoppas det ska bli rätt. Hur ska man veta om man inte försöker? Och hur allting är svårt i början, eller så flyter det bara på i vissa fall... men kan bli otroligt fel i slutet.
t;
När man har hört så många tomma löften, av många män.. och förmodligen de av mig med... slutar man tro på det själv en dag då? Kommer även jag att sluta upp och vilja ta den enklare vägen? Jag har många ggr kommit på mig själv bry mig för mycket och ta saker personligt i relationer. Sen slutade även jag, det är förvånadsvärt enkelt att inte bry sig. Att inte visa att man finns, att inte höra av sig, att inte orka göra någonting.
Älska det du inte kan få, älska det du haft..
Det är mycket i mitt huvud, inte ofta jag orkar skriva ner saker och ting för det blir väldigt stökigt när det ska skrivas ner svart på vitt många gånger.
Samtidigt som jag kan tänka på alla minnen, eller jobb, vänner, hur fint vissa tillfällen är eller tragiska.. så börjar jag komma på mig själv med att alltid nu när jag säger "jag", min, mitt osv.. så är det inte jag som är, utan mitt ego. Därav, hela mitt inlägg är om mitt ego.. snurrigt?

RSS 2.0